Masajul medical reprezinta un ansamblu de miscari aplicate asupra corpului uman, cu actiune indirecta asupra tesuturilor aflate in profunzime, avand efecte locale si generale. Diferenta dintre acesta si masajul general consta in faptul ca masajul medical trateaza nu doar simptomatica durerii, ci si sursa acesteia, impiedicand reaparitia durerii.

Masajul medical poate fi clasificat in:
– masaj sedativ (sau de relaxare generala)
– masaj decontracturant (este utilizat in cazul afectiunilor specifice)
– masaj tonifiant (pentru ameliorarea atrofiilor musculare)

Metodele sau tehnicile de masaj sunt alese in functie de afectiunile prezente, de efectul terapeutic urmarit, dar si de structura tesuturilor pe care urmeaza a fi aplicat masajul.

Beneficiile masajului medical sunt multiple: are efect miorelaxant, analgezic, mentine mobilitatea articulatiilor, stimuleaza circulatia si capacitatea sangelui de oxigenare a celulelor, imbunatateste fluxul limfatic, procesele naturale de refacere a organismului si sistemul imunitar, imbunatateste tonusul muscular, creste metabolismul bazal.

Acesta se poate aplica in cazul afectiunilor degenerative, vasculare, articulare, neurologice, dismetabolice, ale coloanei vertebrale, in afectiunile posttraumatice si in cazul neuromialgiilor reumatismale, distrofie neuro-musculara, poliartrita reumatoida. Masajul medical este indicat si pentru corectarea pozitiei corpului, pentru mobilitatea articulara, relaxarea musculara, redobandirea fortei si a echilibrului muscular, a rezistentei la efort.

Masajul medical este contraindicat in cazul in care pacientul prezinta afectiuni ale pielii (eczeme, arsuri, zona zoster, psoriazis, herpes, furunculi, diverse leziuni), tuberculoza, boli cardio-vasculare (endocardita, pericardita, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca), respiratorii, neuropsihice, digestive (hepatita, pancreatite, hemoragii digestive), boli de sange sau tumori maligne.

Masajul medical ajuta la eliberarea endorfinei, care ajuta in lupta organismului privind combaterea infectiilor si a durerii, oferind pacientului o stare de bine atat fizica cat si psihica.

Centrul de recuperare si kinetoterapie KinetoMed Dorobantilor

Calea Dorobantilor nr. 25 Cluj-Napoca, Romania

Telefon: 0729 281 597

ORAR: Luni – Vineri: 07.30 – 18.00 Sambata – Duminica: inchis

Facebook: KinetoMed – kinetoterapie si recuperare medicala


Centrul de recuperare si kinetoterapie KinetoMed Arena

Aleea Stadionului 2, Cluj-Napoca, Romania

Telefon: 0762 265 759

ORAR: Luni – Vineri: 07.30 – 19.30 Sambata – Duminica: inchis


Recuperare si kinetoterapie KinetoMed Home

Ne deplasam la domiciliu sau biroul clientului, in functie de orarul si programul acestuia.

Telefon: 0770 758 401

ORAR: Luni – Vineri: 07.30 – 20.00 Sambata – Duminica: doar cu programare

Facebook: KinetoMed Home – aproape, e la tine acasa

Daca ati avut o accidentare si/sau o operatie si doriti o recuperare rapida si corecta, atunci va invitam sa va programati la unul din centrele noastre de recuperare medicala.

Programeaza-ma!